Μπατσί, Άνδρος

Μπατσί, Άνδρος - Το γραφικό λιμάνι

Το Μπατσί της Άνδρου είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη του αρχοντικού νησιού. Το Μπατσί είναι ένα παλιό παραδοσιακό ψαροχώρι και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σημαντικός τουριστικός πόλος έλξης. Βρίσκεται 7 χλμ. από το Γαύριο, το κεντρικό λιμάνι της Άνδρου και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη της Άνδρου. Συχνά μάλιστα, οι τουρίστες το προτιμούν σε σχέση με την Χώρα της Άνδρου και το Γαύριο.

Τα παραδοσιακά κατάλευκα σπίτια πρωταγωνιστούν, ενώ τα καταστήματα και η ξέφρενη νυχτερινή ζωή, δεν πάει πίσω. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Μπατσί προσελκύει όλες τις κατηγορίες ανθρώπων. Εύλογα λοιπόν, η απότομη τουριστική άνθηση του Μπατσίου δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.

Οι όμορφες παραλίες


Η παραλία του Μπατσίου χαρακτηρίζεται από την τεράστια χρυσαφένια αμμουδιά της. Η θέα από την παραλία και ειδικά ενώ κολυμπάτε θα σας μείνει αξέχαστη. Η πρόσβασή της είναι πολύ εύκολη και δεν έχει μεγάλο βάθος. Ως εκ τούτου, αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για οικογένειες και παιδιά. Απέναντι από την παραλία θα βρείτε το γραφικό λιμανάκι, με σκάφη και ψαροκάικα όλων των μεγεθών, αλλά και μεγάλη ποικιλία μαγαζιών. Τέλος η παραλία του Μπατσίου είναι διάσημη για το νυχτερινό μπάνιο που επιλέγουν πολλοί επισκέπτες. Η αντίθεση του σκοτεινού μπλε της θάλασσας, με τα υπέρλαμπρα φώτα του λιμανιού είναι μια μαγική εμπειρία.

Άλλες κοντινές παραλίες στο Anemoesa Studios στο Μπατσί είναι: Η Κολώνα: Μια μικρή παραλία, μόλις 200 μέτρα από το κατάλυμά μας. Μοιάζει σαν να αγκαλιάζει τον τόπο και έχει υπέροχη θέα στο χωριό του Μπατσίου. Το Στιβάρι: Το Στιβάρι θα το βρείτε περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το λιμάνι του Μπατσίου. Η μικρή αλλά πολύ όμορφη παραλία είναι αμμώδης, αλλά έχει και βραχάκια και βότσαλα, λίγο από όλα δηλαδή. Αγία Μαρίνα: Η Αγία Μαρίνα, είναι λίγο πιο μακριά από τις 2 προηγούμενες και συγκεκριμένα απέχει περίπου 1μιση χιλιόμετρο από το Anemoesa Studios. Είναι ιδανική για οικογένειες, καθώς είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη και έχει απαλή αμμουδιά. Είναι στενή παραλία, αλλά πολύ όμορφη.

Μνημεία από την εποχή του σιδήρου

Ο Αρχαιολογικός χώρος Υψηλής, μια από τις σημαντικότερες οχυρώσεις της πρώιμης εποχής του σιδήρου στο Νότιο Αιγαίο και ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά αρχαία κατάλοιπα, καθώς και πολλά κινητά ευρήματα. Οι ανασκαφές έχουν δώσει πολύ σημαντικά ευρήματα, πολύτιμα τόσο για τη γεωμετρική και αρχαία εποχή των Κυκλάδων, αλλά και για την ευρύτερη ιστορία του Αιγαίου.

Η Μονή Ζωοδόχου Πηγής είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου και βρίσκεται ανάμεσα στο Μπατσί και το Γαύριο. Μέχρι το 1928 ήταν μοναστήρι αποκλειστικά για άντρες μοναχούς, όμως από τότε μετατράπηκε σε γυναικείο. Στο μοναστήρι επικρατεί το βυζαντινό ύφος, ενώ θα βρείτε μια μεγάλη βιβλιοθήκη με βιβλία και χειρόγραφα. Θα βρείτε επίσης και ένα φανταστικό μουσείο με μοναδικά εκθέματα όπως ιερά άμφια, εργαλεία και προϊστορικά εργαλεία.

Κατά την διαμονή σας στο Anemoesa Studios στο Μπατσί, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τις πανέμορφες παραλίες, αλλά και τα σημαντικά αξιοθέατα που το περιτριγυρίζουν.


 

Κάντε σήμερα την κράτησή σας!

Συμπληρώστε την φόρμα κράτησης, για να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα στα άνετα studios μας και για να σας εξυπηρετήσουμε με οτιδήποτε χρειαστείτε.